Адв. Трифонов


е завършил пловдивската Английска гимназия и се дипломира като магистър по право през 2003 година. Оттогава е член на Пловдивската адвокатска колегия и без прекъсване работи като адвокат. Бидейки опитен юрист с над 5 години адвокатски стаж, той има пълна юридическа правоспособност, вкл. за явяване пред ВКС и ВАС. Адвокат Трифонов владее много добър английски език, за което има издаден сертификат от University of Cambridge, който се признава от водещи асоциации на юристи по света.

В практиката си адв. Емил Трифонов е представлявал както корпоративни, така и индивидуални клиенти и има добър поглед както върху силните, така и върху слабите места и на двете страни. Той е основател на адвокатска кантора „Трифонов“, която представлява клиенти в различни сфери на правото, предимно в различните клонове на гражданското и търговското право.

В случай, че Ви е необходим доверен професионалист или компетентно правно обслужване, адв. Е. Трифонов може да представлява правата и законните Ви интереси пред който и да е съд по различни видове граждански, търговски, семейно-наследствени, изпълнителни дела; по вещни, облигационни и застрахователни искове; пред друг орган или които и да е трети лица, оказвайки Ви извънпроцесуално съдействие. Предлага индивидуално и корпоративно представителство, както и абонаментно правно обслужване. Адвокат Трифонов работи предимно в районите на София и Пловдив, както и в областите, попадащи под юрисдикцията на Пловдивския и Софийския апелативен съд.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013

14 мнения по „Адв. Трифонов

 1. Уважаеми г-н адвокат Трифонов,

  събудихте интереса ми със статиите си относно имуществените последиците при развод.

  Имам следното запитване:

  Как мога да определя имуществото, което жена ми е продобила по време на брака ни? Едва след като имам тази информация мога да определя моя равен на нейния дял, чл. 28 СК.

  Мога ли да заведа иск срещу съпругата ми да ми даде необходимата информация? Ако ли пък не, означава ли това, че аз трябва да докажа, какво имущество тя има? Последното е обективно невъзможно.

  Благодаря за отговора предварително

  С уважение

  Геджев

  • Имуществото следва да бъде издирено от Вас посредством различни законови способи – в или извън рамките на висящо съдебно дело. Няма гражданскоправен иск, по силата на който съпругата Ви да бъде задължена да Ви предостави такава информация.

 2. Здравейте,

  Имам следното питане, как / и въобще дали е възможно/, след подписване на договор за поръчителство към кредит може да се прекрати договора и кредита да остане единствено на кредитополучателя?
  Въпроса е, че при подписване на договора за кредит/ с пълномощно издадено от кредитополучателя на поръчителя/, управителя на клона на банката съсвсем умишлено подведе поръчителя като обясни, че тъй като кредитополучателя няма възможност да подпише договора собственоръчно, е необходимо негов представител да го подпише от негово име и заедно с другите документи беше сложен и договора за поръчителство, като поръчителя реално не е уведомен какво точно подписва

  Благодаря Ви предварително!

  • Здравейте, целеният от Вас резултат може да бъде постигнат по два начина – доброволно, по съгласие на двете страни и по принудителен ред. Втората опция включва водене на съдебно дело, в което Вие ще имате възможност да претендирате обявяване на договора за частично или цялостно недействителен. За последното има различни възможности и е добра идея да се консултирате с адвокат, който да изследва конкретно и подробно Вашия договор, за да Ви даде компетентен правен съвет.

  • Здравейте, ако желаете може да опишете правния си проблем във формата за запитване, която се намира вдясно от основния текст на блога.

 3. Здравейте, интересувам се от това какви могат да са неблагоприятните последици за купувач на недв. имот от публична продан на ЧСИ, при положение, че се закупува 1/2 ид.ч. от недв.имот? Знам, че на последващ етап е възможно да се поиска съдебна делба на имота и той да бъде изнесен на публична продан от ЧСИ, където другия съсобственик да го закупи изцяло? Къде може един такъв план да се „пробие“?

  • Здравейте, моля да имате предвид, че при съсобственост имотът следва да бъде ползван от всички съсобственици (въпреки, че на практика не винаги е така) и оттам могат да възникнат конфликти във връзка с ползването му, евентуално дори до разпределяне ползването от съд. Относно самата собственост – да, всеки съсобственик може да поиска делба. Подвариантите при разделянето на собствеността са много и различни и следва да бъдат стеснени в зависимост от конкретната фактическа обстановка. За целта може да се консултирате с адвокат, на който да разясните пълната фактологическа картина, а той от своя страна да начертае най-вероятните варианти за развитие на казуса.

 4. Интересувам се и е много полезно да разбера, какъв е и как работи начинът за определяне на продажна цена при публична продан по ГПК? Например по ДОПК, оценката на веща е първоначална тръжна цена при 1 публична продан и на 2 търг цената е 80% от първоначалната, след това следват 3 търга като на 5тата публична продан тръжната цена е 50% от първоначалната. Когато и на 5 публична продан не се намери купувач, веща се предлага за възлагане на взискателя с най-голямо вземане.
  Обаче, по ГПК съществува възможност само за 2 публични продажби, като първоначалната тръжна цена може да е до 75% от оценката. Какво се случва, ако и след 2 продажби не се намери купувач?

  • В едноседмичен срок след втората продан, в случай че тя също е неуспешна, взискателят, негов адвокат или представител следва да поискат определянето на нова начална цена на имота – защото в противен случай длъжникът може да поиска вдигането на възбраната върху имота. От законова гледна точка има само първа и втора продан, но след всяка втора неуспешна продан се прави нова оценка на имота и се провежда нова първа продан (де факто трета), а в случай че е неуспешна – втора (де факто четвърта) и т.н.

 5. Добър ден,маят случей е свързан с ипотечен кредит в швейцарски франкове,изтеглен през 2008г.Стигна до мен информация ,че в договора ни е възможно да има клаузи, които ни са съвсем законни.Или като цяло дали е възможно да се направи нещо за облекчаване на този кредит.В Унгария и Румания се говори,че вече се печелят дела срущу банки за изтеглени кредити в швейцарски франкове,дали в България може да се ползват за пример тези дела.Бих желала да си уговорим среща и да ви донеса нужните документи за разглеждане,за да може да ми кажете дали има някаква надежда.Също и колко ще ми струва една кунсултация и разглеждане на документи.

  • Здравейте, в България също има подобни спечелени дела. Шансовете Ви за успех зависят не само от това да Ви представлява добър адвокат, но и от това, как точно са формулирани релевантните договорни клаузи. Консултация, при която адвокат да проучи документите Ви, е може би най-доброто действие, което може да предприемете. За консултация може да изпратите съобщение чрез формата за запитване вдясно на екрана.

 6. Здравейте,
  искам да попитам имам изпълнителен лист с/у фирма няма как да си взема парите вече 4 година и съдия изпълнител ми каза следното,намирате си вие адвокат ние го упълномощаваме и той прави искане до съда за несъстоятелност. Какво бих могла аз да направя при положение че същата ф-ма има имот във гр.Лом и никой не иска да го пусне на търк. Благодаря предварително

  • Здравейте, може да поискате изваждането на имота на публична продан, но няма гаранция, че някой ще го закупи. В крайна сметка може да го закупите и Вие самата. Другата опция е несъстоятелност – тя се провежда в окръжния съд по седалището на фирмата-длъжник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>